torstai 21. heinäkuuta 2022

Kesäkurpitsafoccaccia

Mun mielikuvissani foccaccia on sellainen uunipannun kokoinen lättyleipä. Tämä nyt olikin sitten tämmöinen, ja hyvä olikin. Täytettä ja taikinaa oli just sopivassa suhteessa ja kummatkin olivat herkullisia.




Taikina:
8 ½ g kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Täyte:
1 kesäkurpitsa
3 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
Pinnalle:
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
ruohosipulia kukkineen

Liuota taikinan hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä puoli tuntia.

Leikkaa täytteen kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi osat. Viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua basilika. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna täytteen jäähtyä.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 * 50 cm). Levitä täyte levyn päälle niin, että reunoille jää sentin verran tyhjää. Kääri levy rullalle. Kiinnitä sauma huolellisesti. Taivuta rulla kranssiksi niin, että saumakohta jää alle ja päät tulevat vastakkain. Kiinnitä vielä päät huolellisesti yhteen. Leikkaa kranssiin terävällä veitsellä viiden cm:n välein viiltoja. Anna kohota 15 minuuttia.

Silppua pinnalle tuleva ruohosipuli ja irrottele kukat varsista. Voitele pinta öljyllä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja ruohosipulia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele muutamalla ruohosipulinkukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti