torstai 21. heinäkuuta 2022

Kvinoa-tonnikalapuuro

Tämä meni pikkasen pipariksi. Mulla ei ollut käytettävissä tiheäsilmäistä siivilää, joten kvinoan valuttaminen ei oikein onnistunut. Niinpä kvinoa-tonnikalasalaatti muuntuikin käden käänteessä kvinoa-tonnikalapuuroksi. Ihan hyvän makuista tämä oli, mutta koostumuksessa oli todellakin toivomisen varaa.




Ainekset:
125 g kvinoaa
4 kananmunaa
150 g varsiparsakaalia
170 g tonnikalaa punaisessa thaicurrykastikkeessa
1 avokado
1 rkl sitruunamehua
Siemenseos:
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
Kastike:
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sinappia
2 tl omenaviinietikkaa

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia). Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Jäähdytä ja lohko munat. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se pehmenee. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuorestaan lusikalla. Viipaloi hedelmäliha. Valuta viipaleille sitruunamehu.

Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Paista minuutin verran ja nosta sitten sivuun jäähtymään.

Sekoita tarjoilukulhossa yhteen kvinoa, parsakaali, tonnikala ja avokado. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja valuta kastike salaattiin. Asettele pinnalle kananmunalohkot ja ripottele niiden päälle siemenseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti