lauantai 23. heinäkuuta 2022

Vadelmamousseruudut

Pohjan kippaaminen takaisin vuokaan paistamisen jälkeen ja irrottaminen leivinpaperista ei muuten ollut mikään helppo homma. Pohja repeili aika lailla ja puolet jäi leivinpaperiin, mutta ei se oikeastaan haitannut. Kaavin pohjan irti paperista ja tasoittelin sen vuokaan. Kun täyte oli kipattu päälle, ei mitenkään enää olisi voinut sanoa että pohja meni pieleen. Täyte oli kivasti kirpeä ja kermainen. Oli tosi hyvää iltateen pikkumakeana.




Pohja:
100 g mantelijauhetta
90 g tomusokeria
4 kananmunan valkuaista
40 g sokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
Mousse:
5 liivatelehteä
500 g vadelmia
1 dl sokeria
200 g maustamatonta jogurttia
100 g valkosuklaata
5 dl Flora Vispiä

Sekoita keskenään pohjan mantelijauhe ja tomusokeri. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Kääntele vaahtoon manteli-tomusokeriseos vähitellen. Lisää sitruunankuoriraaste. Kaada taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20*30 cm) ja paista 180-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia. Irrota taikina leivinpaperista varovasti. Vuoraa vuoka kelmulla. Nosta pohja kelmun päälle.

Laita moussen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Soseuta vadelmat kattilassa ja lisää sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Liuota liivatelehdet kuumaan vadelmasoseeseen. Anna jäähtyä vähän aikaa. Sekoita valkosuklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Yhdistä vadelmasose, jogurttiseos ja kermavaahto. Sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. Nosta kakku vuoasta ja leikkaa se annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti