torstai 11. elokuuta 2022

Broilerimakkaralasagne

Kuva ei millään lailla tee oikeutta tälle ihanalle lasagnelle. Ei tässä nyt mitään kovin kauhean ihmeellistä ollut, mutta jotenkin kaikki maut vain sopivat tosi hyvin yhteen. Ja jos vielä sattuu tykkäämään pastaruoista, niin kyllähän tämä uppoaa kummasti. Pakastimessa olisi ollut jo tämän kesän kantarelleja, mutta halusin laittaa tähän siksi noita herkkusieniä, että niillä on ihan omanlaisensa ilmiasu. Jos olisin löytänyt tatteja niin olisin käyttänyt niitä, mutta nyt mentiin herkkusienillä.




Makkarakastike:
1 rkl voita
1 iso sipuli
6 isoa herkkusientä
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
260 g broilerimakkaraa
4 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
1 tl Provençen yrttimausteseosta
Juustokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
7 ½ dl maitoa
ripaus suolaa
200 g Koskenlaskija chipotle –sulatejuustoa
Lisäksi:
lasagnelevyjä

Kuori ja silppua makkarakastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuutioi kesäkurpitsa ja makkara.

Kuumenna voi kattilassa. Kuullota ensin sipulia hetki. Lisää sienet, porkkana ja kesäkurpitsa. Kääntele hetki. Lisää joukkoon makkarakuutiot ja valkosipuli. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja yrttimausteseos. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10-15 minuuttia.

Kuumenna juustokastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoitellen. Lisää juustoviipaleet yksi kerrallaan ja kuumenna, kunnes juusto on täysin sulanut kastikkeen joukkoon.

Laita uunivuoan pohjalle ensin makkarakastiketta, sitten juustokastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä. Tee toinen kerros samoin. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta.
 
Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti