sunnuntai 28. elokuuta 2022

Pähkinäinen tryffelitorttu

Tortun kumoamiseen kannattaa käyttää paljon tomusokeria (enemmänkin voi laittaa kuin puoli desiä), sillä jopa jäähtyneenä torttupohja tykkäisi jämähtää kiinni leivinpaperiin. Minä en onnistunut pitämään pohjaa ehjänä, mutta onneksi suklaakuorrutus melkein korjasi asian. Sanoin melkein, sillä osittain suklaakuorrutus meinasi viedä loputkin pohjasta mennessään. Tuli tästä kuitenkin lopulta ihan mukiinmenevän näköinen. Ja mikä tärkeintä, aivan ihanan makuinen. Vähän niin kuin sacherkakku kääretorttuna.




Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g hasselpähkinäjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kumoamiseen:
½ dl tomusokeria
Väliin:
Täyte ja kuorrutus:
200 g taloussuklaata
50 g voita
Pinnalle:
10 g hasselpähkinärouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan hasselpähkinäjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri puhtaalle leivinpaperille. Kumoa pohjalevy leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Kääri levy leivinpapereineen rullalle ja anna jäähtyä.

Sulata täytteen suklaa. Sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä, kunnes seos on koostumukseltaan sopivaa. Avaa tortturulla varovasti ja levitä hillo tasaisesti levylle. Levitä 1/3 suklaaseoksesta hillon päälle.

Kääri torttu rullalle ja peitä lopulla suklaakuorrutuksella. Koristele hasselpähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti