tiistai 16. elokuuta 2022

Teriyakihärkä

Liha oli tällä kertaa todella mureaa, suorastaan suussa sulavaa. Ja marinadi ihanaa. Oli kyllä aika täydellinen kokonaisuus.




Ainekset:
3 kesäsipulia varsineen
2 rkl rypsiöljyä
½ dl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
500 g naudan paahtopaistia

Viipaloi sipulit varsineen. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen öljy, soija, hunaja, viinietikka, inkivääritahna ja kevätsipuli. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Kääntele liha marinadissa ja nosta kulho peitettynä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Kääntele lihaa välillä. Ota kulho huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista.

Nosta liha foliolla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Siirrä marinadi pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Viipaloi liha ja lusikoi päälle marinadikastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti