keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Limettilohi ja kermaviili-avokadokastike

Lohi oli hyvää, mutta limetit menivät uunissa vähän turhan väkeviksi. Parempi olisi ollut ihan vaan puristaa limettimehu lohiviipaleiden päälle. Kermaviili-avokadokastike oli tämän aterian paras osa. Olisin voinut syödä ihan vaan keitettyjä perunoita tuon kastikkeen kera, ei olis oikeastaan muuta tarvittukaan.




Kermaviili-avokadokastike:
1 avokado
200 g kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Limettilohi:
3 limettiä
1 ruukku tilliä
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
500 g lohifileetä

Kuori avokadokastikkeen valkosipulinkynsi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kulhoon lusikalla. Soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon kermaviili ja sitruunamehu. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Kuori lohifileen limetit ja kuutioi hedelmäliha. Silppua tilli. Sekoita pienessä kulhossa limetti, tilli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Irrota lohesta nahka ja leikkaa liha paloiksi.

Levitä lohipalat sopivan kokoisen uunivuoan pohjalle. Levitä päälle limetti-tilliseos. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile avokadokastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti