perjantai 2. syyskuuta 2022

Rypälefocaccia 2

Reseptin perusteella en ollut ihan varma, onko tämä suolainen vai makea leivonnainen. Kyllä se makea lopulta oli. Ei ehkä ihan kahvipulla, mutta just aamupalalle suolaisten kanssa sopivaa. Kuvaukseni oli ehkä vähän laimea siihen nähden, että oikeasti tämä oli tosi hyvää.




Taikina:
4 g kuivahiivaa
1 dl vettä
2 rkl sokeria
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
Rypäleet:
250 g tummia viinirypäleitä
2 rkl sokeria
2 rkl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Alusta sekaan jauhot vähitellen. Vaivaa kymmenisen minuuttia. Anna kohota peitettynä tunnin ajan. Pese rypäleet ja irrota ne rangasta.

Jaa taikina kahteen palaan. Painele toinen pala leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi kiekoksi. Levitä kiekolle puolet rypäleistä, sokerista ja fenkolinsiemenistä. Taputtele toinen taikinapala samankokoiseksi kiekoksi ja nosta kiekko rypäleiden päälle. Nipistä taikinan reunat tiukasti yhteen. Painele pinnalle loput rypäleistä ja ripottele päälle loput sokerista ja fenkolinsiemenistä. Valuta lopuksi pinnalle oliiviöljy.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes focaccia on kypsä ja rapea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti