sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Syksyinen liharulla

Ei tää nyt ehkä kovin kauniilta näytä, mutta syödessä maistui oikein hyvältä. Tänä vuonna en ole vielä suppiksia tai juuri muitakaan sieniä löytänyt, joten kuivatut suppikset löysivät paikkansa rullan täytteessä.




Ainekset:
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1200 g jauhelihaa
mustapippuria
suolaa
4 rkl perunajauhoja
Täyte:
2 isoa sipulia
50 g kuivattuja suppilovahveroita
1 ruukku lehtipersiljaa
300 g tuoretta pinaattia
mustapippuria
suolaa
1 rkl voita

Kuumenna ruokakerma kiehuvaksi. Murenna leipä kulhoon ja kaada päälle ruokakerma. Anna turvota.

Mittaa täytteen sienet kulhoon ja kaada päälle reilusti kiehuvaa vettä. Anna turvota 30 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää sienet ja persilja ja mausta suolalla. Siirrä seos lautaselle ja anna jäähtyä.

Lisää samalle pannulle pinaatti ja kääntele, kunnes pinaatti on hiukan mennyt kasaan. Mausta mustapippurilla. Yhdistä pinaatti ja sieni-sipuliseos.

Sekoita jauheliha leipäseokseen. Lisää kananmunat ja perunajauhot. Mausta pippurilla. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Kauli jauhelihataikina kahden kostutetun leivinpaperin välissä tasaiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti jauhelihalevyn päälle. Kääri levy tasaiselle, tiukalle rullalle leivinpaperia hyväksi käyttäen. Kääri rulla tiiviisti folioon ja paista 175-asteisessa uunissa n. tunti. Nosta käärö uunista ja anna vetäytyä ennen aukaisemista n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti