perjantai 2. syyskuuta 2022

Tulinen meksikolaispaistos

Mä en oikein tykkää noiden piirakoiden päällisten näpertelystä. Ulkonäöstä sen sitten huomaakin, tästäkin raukasta tuli melkoisen ruma. Eikä juurikaan tulinen, mutta oikein hyvän makuinen.


Taikina:
125 g voita
150 g maitorahkaa
220 g vehnäjauhoja
Täyte:
350 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
2 punaista chiliä
227/140 g ananasrenkaita
50 g ketsuppia
2 tl soijakastiketta
mustapippuria
suolaa
oreganoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Nypi taikinan jauhot pehmeään voihin. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa vuoan (n. 20cm x 30cm) kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jätä loput taikinasta sivuun koristeristikoiden tekoon.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa. Poista paprikoista ja chileistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Kuutioi ananasrenkaat.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsa, chili, paprika ja ananas. Mausta ketsupilla, soijalla, mustapippurilla, suolalla ja oreganolla. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Tee lopputaikinasta koristeristikot täytteen päälle ja jatka paistamista 225-asteisessa uunissa vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti