sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Ankka ja ankkapotut

En muistanut ottaa kuvaa itse ruoasta ennen kuin kaikki oli jo syöty, joten tässä kuva säilykepurkista. Säilykeankka oli tosi hyvää ja rasvaista ja suolaista. Ankkojen ja pottujen paistamisen jälkeen säilöin vielä 250 g silkkaa rasvaa lasipurkissa jääkaappiin. Sieltä ajattelin sitä laittaa lusikallinen kerrallaan koirien ruokakippoihin lihaisaa makua antamaan.




Ainekset:
1350 g ankanrasvaan säilöttyjä ankankoipia
1 kg kiinteitä perunoita
10 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Nosta avaamaton ankkasäilykepurkki hetkeksi lämpimään veteen, jotta rasva pehmenee. Nosta ankankoivet pihdeillä pois rasvasta. Ruskista koivet pannulla molemmin puolin. Irrota koivista nahat ja luut ja paista liha vielä erikseen rapeaksi.

Kuori perunat ja leikkaa ne n. ½ cm viipaleiksi. Kuumenna loput purkissa olevasta rasvasta korkeareunaisella pannulla. Upota perunat sulaneeseen rasvaan. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen. Sekoita silloin tällöin, jotta perunat ruskistuvat kauttaaltaan. Paista, kunnes perunat ovat kypsyneet (n. 20 minuuttia).

Valuta rasva perunoista. Ota valkosipulinkynnet lusikalla sivuun ja purista valkosipulit kuoristaan perunoiden joukkoon. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Tarjoile koivista irrotetun lihan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti