tiistai 25. lokakuuta 2022

Kirjolohi-kesäkurpitsapasta

Kastikkeessa maistui just sopivasti sinihomejuusto. Se oli mukava häivähdys siellä kaiken muun joukossa. Ja kesäkurpitsa on viime vuosina noussut ihan suureksi suosikikseni. Tähänkin se sopi aivan erinomaisesti. Olipa hyvää.




Ainekset:
300 g pastaa
1 rkl oliiviöljyä
2 kesäkurpitsaa
suolaa
mustapippuria
1 purjo
250 g kirjolohifileetä
50 g sinihomejuustoa
100 g crème fraîchea
½ dl sitruunamehua
1 ruukku basilikaa

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Viipaloi kesäkurpitsat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuutioi kala. Mausta kalapalat suolalla. Kypsennä kalakuutioita n. 10 minuuttia 160-asteisessa air fryerissä.

Kuumenna öljy pannulla. Paista kesäkurpitsaviipaleet kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä kesäkurpitsapalat sivuun.

Lisää pannulle purjo ja paista, kunnes purjo on pehmennyt. Lisää crème fraîche, sinihomejuusto ja sitruunamehu.

Sekoita pasta ja kesäkurpitsaviipaleet kastikkeeseen. Nosta päälle lohipalat. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti