lauantai 1. lokakuuta 2022

Mansikkapullat

Lokakuu alkoi ihanasti pullapäivällä. Ongelma iski kesken taikinan alustamisen. Jauhot loppuivat kesken. Mulla oli hyllyssä melko lailla tasan kilo vehnäjauhoja, mutta eihän se riittänyt alkuunkaan. Taikina oli jauhokilon lisäämisen jälkeen vielä aivan löysää. Meinasin ensin jatkaa durum-jauhoilla, mutta päätinkin sitten kokeilla kaurajauhoja. Jauhoista huolimatta (vai ehkä jopa niiden ansiosta?) taikina oli ihanan kuohkeaa ja pehmeää ja kohosi hyvin. Täyte oli herkullinen, ihan kuin olisi parempiakin viinereitä syönyt. Tästä taikina- ja täytemäärästä tuli mukavasti kaksi pellillistä (=24 kpl) pullia.




Taikina:
5 dl maitoa
17 g kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
1000 g vehnäjauhoja
100 g kaurajauhoja
150 g voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun:
1 kananmuna
Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
250 g mansikoita
ripaus sormisuolaa

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää munat, sokeri ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi (n. tunnin ajan).

Leivo taikina pulliksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota n. 30 minuuttia. Voitele pullat munalla. Paina jokaiseen pullaan kolo. Laita koloon nokare voita, teelusikallinen sokeria, pari kidettä sormisuolaa ja kokonainen mansikka. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti