sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Peruna-herkkusienikeitto

Tämä soppa oli muutenkin tosi hyvää, mutta erityisesti tykkäsin noista herkkusienisiivuista keiton seassa. Huonosta sienivuodesta huolimatta mulla olisi ollut jemmassa vähän kantarellejakin, mutta mielestäni tähän kuulostivat parhaalta nimenomaan herkkusienet. Kasvislientä olisi saanut olla vähän vähemmänkin, mielestäni kasvissosekeitot ovat parhaimmillaan lähes perunamuusin paksuisina.




Ainekset:
75 g pekonia
1 porkkana
1 purjo
100 g juuriselleriä
600 g jauhoisia perunoita
1 l kasvislientä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
Lisäksi:
250 g herkkusieniä
½ rkl sitruunamehua
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Suikaloi pekoni. Kuori ja viipaloi porkkana. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja kuutioi juuriselleri ja perunat.

Ruskista pekoni padassa. Siirrä pekoninpalat hetkeksi lautaselle ja kuullota kasviksia pekonirasvassa muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja pekoni. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 20 minuuttia.

Puhdista ja viipaloi sienet. Mausta viipaleet sitruunamehulla. Sulata voi pannulla ja ruskista sienet voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paistetut sieniviipaleet keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti