torstai 27. lokakuuta 2022

Pisarapiparkakut

Ihania pikkuisia piparintuoksuisia palleroita. En vielä maistanut, mutta tuoksuvat erehdyttävästi ihan aidoilta pipareilta. Ja kuinka paljon helpompi näitä olikaan valmistaa, kun ei tarvinnut keittää eikä kaulia.




Ainekset:
75 g voita huoneenlämpöisenä
45 g sokeria
30 g siirappia
¾ tl kanelia
¾ tl inkivääriä
¾ tl neilikkaa
¾ tl kardemummaa
½ tl ruokasoodaa
135 g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset yhteen tasaiseksi tangoksi. Muotoile taikinasta hiukan sormea paksumpi tanko ja kääri tanko kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Leikkaa tanko poikkisuuntaan paloiksi ja muotoile paloista palloja leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 150-asteisen uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti