perjantai 28. lokakuuta 2022

Riisisalaatti karpaloiden, grillattujen kasvisten ja paahdettujen mantelien kera

Tämä oli juuri sitä mistä tykkään: riisiä ja maukkaita kasviksia. Jos jotain olisin lisännyt, niin sieniä tähän olisi voinut myös laittaa. Mutta maistui vallan mainiosti tällaisenakin.




Ainekset:
250 g täysjyväriisiä
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ dl appelsiinimehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl punaviinietikkaa
Lisäksi:
1 iso kesäkurpitsa
1 iso munakoiso
1 rkl oliiviöljyä
465/350 g säilöttyjä paahdettuja paprikoita
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
25 g mantelilastuja

Keitä riisi kypsäksi väljässä, suolalla maustetussa vedessä (35 minuuttia). Valuta hyvin.

Kuori ja silppua punasipuli. Suikaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa n. ½ cm suikaleiksi. Leikkaa munakoiso n. 1 cm siivuiksi. Valuta ja kuutioi paprikat. Paahda mantelilastut kuivalla, kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Silppua yrtit.

Sekoita riisi, karpalot ja punasipuli suuressa kulhossa. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri, appelsiinimehu, hunaja ja punaviinietikka. Anna maustua huoneenlämmössä.

Sekoita oliiviöljy kesäkurpitsaviipaleisiin. Lisää munakoisot ja sekoita hyvin. Paahda viipaleita 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Leikkaa viipaleet kuutioiksi.

Sekoita riisin joukkoon kesäkurpitsa, munakoiso, paprika, yrtit ja mantelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti