lauantai 26. marraskuuta 2022

Kasvis-juustopiirakka

Tässä piiraassa oli ihan kaikki kohdillaan. Pohja oli ihanaa. Täyte ehkä vielä ihanampaa. Juustoista ja suolaista, ja täynnä kaikkia lempparikasviksiani.




Pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
245 g porkkanaraastetta
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 punasipuli
2 paprikaa
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa
100 g sulatejuustoa
70 g sinihomejuustoa
1 tl kuivattua basilikaa
340 g kesäkurpitsaa
250 g miniluumutomaatteja
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Kuori pohjan porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina kevyesti voidellun pizzavuoan (30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Kuori ja silppua täytteen sipulit ja valkosipulinkynsi. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Puolita tomaatit.

Kuullota sipuleita ja paprikaa öljyssä muutama minuutti. Mausta suolalla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada joukkoon maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Sulata sekaan juustot. Mausta basilikalla. Sekoita joukkoon lopuksi kesäkurpitsa.

Kaada täyte pohjan päälle. Painele pinnalle tomaatinpuolikkaat, leikkuupinta alaspäin. Paista 210-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste paistamisen puolivälissä. Anna jäähtyä ja kiinteytyä hiukan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti