maanantai 21. marraskuuta 2022

Porsaanfileerulla ja feta-orzo

Possunfilee oli hyvää, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Inhoan noiden rullien väkertämistä, se on hankalaa ja sotkuista. Tästäkin olisi tullut ihan yhtä hyvä kun olisi vaan paistanut lihanpalat siellä täytteen joukossa. En muista, olenko aiemmin käyttänyt orzoa ruoanlaitossa. Nyt ainakin kokeilin, enkä ole ihan varma tykkäsinkö siitä. Ulkonäkö hämää ja vaikka tietää syövänsä pastaa, odottaa silti riisiä. Siksi lopputulos on vähän outo.




Liharulla:
650 g porsaan ulkofileetä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
Täyte:
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
2 dl pistaasipähkinöitä
1 ruukku lehtipersiljaa
3 rkl voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi:
250 g kirsikkatomaatteja
½ tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
Feta-orzo:
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl orzoa
4 ½ dl kasvislientä
100 g fetaa
1 tl kuivattua tilliä
½ tl mustapippuria

Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Kuori ja silppua täytteen sipulit. Kuori ja rouhi pistaasit. Silppua persilja. Kuullota sipulia uuninkestävällä pannulla öljyssä 5 minuuttia. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan.

Viillä lihaan kaksi viiltoa niin, että saat sen avattua ohueksi levyiksi. Mausta levy suolalla ja pippurilla. Levitä päälle täyte. Kääri liha tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan. Sido rulla paistinarulla. Ruskista pinta kauttaaltaan samalla pannulla jolla kuullotit täytteen sipulin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Lisää vuokaan tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä n. 20 minuuttia. Kääri rulla folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kuori ja silppua feta-orzon sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä 5 minuuttia kasarissa öljyssä. Lisää orzo ja kuullota minuutin verran. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia.

Murustele feta pastan sekaan. Mausta tillillä ja mustapippurilla. Tarjoile porsaanfileerullan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti