sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Tyrni-marenkikakku

Tämä tulee taas tarjoiltavaksi vasta iltapäivän kahvipöydässä. Odotukset ovat korkealla, sillä pohja on takuuvarma digestive-pohja, täyte ihanaa tyrnimoussea ja päällä vielä marenkia.




Pohja:
180 g digestive-keksejä
65 g voita sulatettuna
Täyte:
3 tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
360 g ranskankermaa
2 ½ dl sokeroimatonta tyrnimehua
Italialainen marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 dl vettä

Murskaa pohjan keksit ja sekoita murskaan voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto ja sokeri yhteen. Vatkaa sekaan ranskankerma ja 2 dl tyrnimehua. Lisää loput tyrnimehusta liivateseokseen ja kuumenna seos mikrossa juoksevaksi. Valuta liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.

Erottele marengin valkuaiset yleiskoneen kulhoon. Mittaa kattilaan sokeri ja kaada sen päälle vesi. Keitä seosta, kunnes se on 116-asteista. Aloita valkuaisten vatkaaminen. Jatka sokeriliemen keittämistä, kunnes liemi on 121-asteista. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon, koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on jäähtynyt.

Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Lusikoi marenki epämääräisiksi keoiksi kakun päälle. Paahda marenki tohottimella kauniin väriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti