sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Italialainen kasvisriisi

En ole ihan varma siitä, onko täysjyväriisi mielestäni kovin hyvää. Harvakseltaan sitä tulee käytettyä ja joka kerta mietin samaa, joten ehkä se on vaan tottumuskysymys. Nyt kumminkin mietin, että tää olis todella hyvää jos riisinä olis jotain muuta kuin täysjyväriisiä. Tällaisena tämä oli ”vain” hyvää.




Ainekset:
3 dl täysjyväriisiä
7 ½ dl kasvislientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
250 g kirsikkatomaatteja
1 kesäkurpitsa
300 g pakastepinaattia
1 ruukku basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta

Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa. Kuullota riisi läpikuultavaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes riisi on kypsynyt (n. 35 minuuttia).

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Puolita tomaatit. Kuutioi kesäkurpitsa. Soseuta basilika ja pinjansiemenet tasaiseksi sauvasekoittimella.

Kuumenna loput öljystä pannulla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle tomaatit ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla. Jatka paistamista n. 7 minuuttia. Lisää pannulle pinaatti ja basilika-pinjansiemenseos. Jatka paistamista koko ajan sekoittaen 5 minuuttia.

Lisää kasvisseos riisiin, kun riisin keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi  joukkoon parmesaaniraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti