tiistai 24. tammikuuta 2023

Lihapullat ja kurpitsalisuke

Tämä oli mukavalla tavalla erilainen lihapulla-ateria. Pelkäsin lihapullien kuivahtavan kokonaan pitkällä paistoajalla, mutta niin ei käynyt. Ehkä tuo jogurtti mehevöitti niitä sopivasti. Kurpitsoihin olisin lopulta kaivannut vähän lisää makeutta, mutta hyviä olivat näinkin. Lihapullien ystävien kannattaa kokeilla tätä versiota.




Lihapullat:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl paprikajauhetta
1 rkl omenasinappia
suolaa
valkopippuria
170 g maustamatonta jogurttia
ripaus muskottipähkinää
Kurpitsalisuke:
1 myskikurpitsa
1 rkl öljyä
½ tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
2 tl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 dl vettä

Kuori ja silppua lihapullien sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua tilli.

Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, tilli, paprikajauhe ja sinappi tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta soikeita lihapullia ja nosta lihapullat leivinpaperoituun laakeaan uunivuokaan. Mausta jogurtti suolalla ja muskottipähkinällä. Lusikoi 2/3 jogurtista lihapullien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Käännä pullat paistamisen puolivälissä ja lisää samalla loput jogurtista.

Kuori ja kuutioi lisukkeen kurpitsa. Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää kurpitsa ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla, kanelilla ja neilikalla. Ripottele sokeri kurpitsakuutioiden päälle. Kuumenna, kunnes kurpitsan pinta hiukan karamellisoituu. Lisää valkoviinietikka ja vesi ja sekoita hyvin. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.

Siirrä lihapullat kastikkeineen pannulle kurpitsakuutioiden joukkoon. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti