lauantai 18. helmikuuta 2023

Hieno broilerisalaatti

Kaupassa ollessani olin aivan satavarma siitä, että tähän salaattiin kuului pastaa, mutta olin vain unohtanut sen kauppalistalta. Hämmästyksekseni havaitsin reseptiä uudelleen tutkiessani, ettei siihen kuulunutkaan pastaa. Hyvinhän se olis tähän sopinut, mutta aineksia oli muutenkin niin julmetun paljon että tätä syödään vielä viikon kuluttuakin. Salaatti oli hyvää, mutta en tiedä mikä siitä teki erityisen hienoa.




Ainekset:
3 porkkanaa
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
2 sipulia
2 punaista paprikaa
2 kesäkurpitsaa
1 rkl voita
400 g uunissa paahdettuja kanasuikaleita (Kariniemen)
200 g juustoa (Hyvä suomalainen arkigouda)
500 g keräsalaattia
Kastike:
2 rkl majoneesia
200 g kermaviiliä
1 tl aromisuolaa
1 tl rosépippuria

Kuori ja kuutioi porkkanat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää herneet ja maissi ja kuumenna kiehuvaksi. Valuta hyvin.

Kuutioi juusto. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Kuutioi kesäkurpitsat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Murskaa kastikkeen rosépippuri morttelissa. Vatkaa yhteen majoneesi ja kermaviili. Mausta aromisuolalla ja rosépippurilla.

Sekoita yhteen juusto, broileri, porkkana, maissi, herneet, sipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Valuta joukkoon kastike ja sekoita varovasti. Asettele salaatinlehdet tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Nosta broileri-kasvisseos salaatinlehtien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti