perjantai 24. helmikuuta 2023

Parsarisotto

Risotto oli hyvää, kuten aina. Mutta ei mitenkään erityisen ihmeellistä.




Ainekset:
450 g tuoretta vihreää parsaa
1 l kanalientä
2 sipulia
1 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
30 g voita
1 ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria

Poista parsoista puumaiset tyviosat. Leikkaa nuput erikseen ja kuori varret halutessasi. Kuori ja silppua sipulit. Silppua basilika.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Keitä parsan varsia 9 minuuttia. Lisää liemeen nuput ja jatka keittämistä 3 minuuttia. Nosta parsat kattilasta pihdeillä (tai vaikka reikäkauhalla).

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, kunnes riisi on kypsynyt. Lisää voi ja parsanpalat ja kääntele tasaiseksi.

Lisää lopuksi basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti