sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Pekonilla täytetty pizzapatonki

Päältä nämä näyttävät ihan tavalliselta patongilta, mutta sisältä paljastuukin herkullinen täyte. Näihin ei todellakaan tarvinnut lisäksi enää mitään levitteitä, vaan olivat erinomaisia sellaisenaan. Varsinkin linssikeiton kaverina.




Patonki:
4 dl vettä
17 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
300 g pekonia
1 purjo
250 g mozzarellaraastetta
1 tl chilirouhetta
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua basilikaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja niin paljon vehnäjauhoja, että taikinasta tulee pehmeä ja kiinteä pallo. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Silppua pekoni. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Ruskista pekonia kuumalla pannulla ja lisää purjo, kun pekonista on irronnut vähän rasvaa. 

Jaa taikina neljään osaan ja kauli jokainen osa n. 30*40 cm kokoiseksi levyksi. Jaa purjo-pekoniseos levyjen toiselle puolelle pituussuunnassa. Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste.

Käännä toinen puoli päälle kanneksi ja nipistele reunat tiiviisti kiinni. Nosta patongit leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota kaksinkertaisiksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti