perjantai 3. maaliskuuta 2023

Itämaiset kalkkunamuffinssit

Unohdin kalkkunaseoksesta jeeran ja neilikan. Ripottelin ne sitten muffareiden päälle. Ei se menoa haitannut. Pohjaan olis voinut vaikka ripauttaa hiukkasen leivinjauhetta. Jostain syystä se tykkäsi hiukan kohota ilmankin. Pohja oli tosi hyvää ja niin oli täytekin, joten kokonaisuus oli oikein maittava.




Pohja:
180 g voita huoneenlämpöisenä
300 g keitettyjä perunoita
200 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
Täyte:
400 g kalkkunan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sinappijauhetta
10 kuivattua aprikoosia
40 g cashewpähkinöitä
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua basilikaa
2 kananmunaa
Pinnalle:
1 rkl seesaminsiemeniä

Muusaa pohjan perunat. Sekoita kaikki pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin.

Kuori ja silppua täytteen valkosipulinkynnet. Silppua aprikoosit. Rouhi pähkinät.

Ruskista kalkkunan jauheliha omassa rasvassaan. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa valkosipuli, mausteet, tomaattipyree, aprikoosi ja pähkinät. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Jaa täyte vuokiin taikinan päälle.

Tasoita pinta ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti