perjantai 17. maaliskuuta 2023

Persialaiset jogurttimunakoisot

Reseptissä oli oikein nimeltä mainittu hopeasipulit. Ostin niitä, kun kaupassa sattui silmiini hyvännäköisiä yksilöitä. Kyllä kiroilutti, kun kuorimaan ruvetessani huomasin että sipulit olivat alkaneet pilaantua uloimman kuorensa alta. Onneksi suurin osa sipuleista oli kuitenkin kunnossa. En kyllä tiedä, olisiko lopputulos ollut kovinkaan erilainen vaikka olisinkin käyttänyt ihan tavallisia sipuleita. Näiden kanssa tämä ainakin oli ihan hyvää, mutta ei parasta mahdollista munakoisoruokaa.




Ainekset:
2 rkl rypsiöljyä
300 g hopeasipuleita
2 munakoisoa
170 g maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa

Lisää jogurttiin 1 tl suolaa. Kumoa jogurtti suodatinpussilla vuorattuun kahvinsuodattimeen ja nosta suodatin lasin päälle valumaan.

Kuori sipulit ja leikkaa ne n. ½ cm paksuisiksi puolikuiksi. Poista munakoisoista kanta ja kuori ne varovasti terävällä veitsellä. Kuutioi munakoisot.

Paista sipulit öljyssä tummanruskeiksi ja rapeiksi. Nosta sipulit lautaselle odottamaan.

Lisää munakoisot samalle pannulle. Paista, kunnes munakoisot ovat pehmenneet. Murskaa munakoisoja hiukan lusikan selkäpuolella. Sekoita joukkoon sipulit. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin.

Alenna lämpöä ja anna hautua silloin tällöin sekoittaen 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti