tiistai 9. toukokuuta 2023

Naudan sisäpaistia ja karamellisoitua lanttua

Kylläpäs tämä näyttääkin kärähtäneeltä ja kuivahtaneelta. No, olihan ne kinkkusiivut päältä hiukan palaneet, mutta muuten kuva ei tee oikeutta aterialle. Liha oli just sopivalla kypsyysasteella ja lantut olivat kivasti maustuneet. Aikataulullisista syistä kuorin, kuutioin ja marinoin lantut jo aamulla, ja sitten muutaman tunnin päästä vasta uuniin. Voi olla, että se teki lantuille ihan hyvää.




Ainekset: 
600 g naudan sisäpaistia
1 rkl voita
90 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl hunajaa
1 ½ rkl sinappia
600 g lanttua
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
tuoretta salviaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipuli ja salvia. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kuori ja kuutioi lanttu. Sekoita kastike lanttukuutioihin ja levitä kuutiot laakeaan uunivuokaan.

Ruskista paisti molemmin puolin voissa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hunaja ja sinappi yhteen. Levitä kinkkusiivut leikkuulaudalle ja voitele siivut hunaja-sinappiseoksella. Kääri paisti kinkkusiivuihin.

Nosta liha vuokaan lanttujen päälle. Valuta sekaan pannulle kertynyt neste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna lihan levätä ainakin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti