tiistai 24. syyskuuta 2024

Kalkkunapihvit kasvispedillä

Ostin ohuita kalkkunan fileepihvejä, ja ne olivat tässä just hyviä. Annosta kasatessani tuli mieleen, että kiinankaalin joukkoon olisi hyvin sopinut hiukkasen rusinoita. Hyvää tämä oli näinkin, suorastaan herkullista.


Ainekset:
500 g kalkkunan fileepihvejä
1 rkl oliiviöljyä
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl inkiväärimurskaa
4 rkl soijakastiketta
1 tl chiliä öljyssä
Lisäksi:
1 sipuli
1 kiinankaali
1 omena
½ dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl curryjauhetta
suolaa

Kuori valkosipulinkynsi ja purista se kulhoon. Sekoita yhteen soija, chili, curry, valkosipuli ja inkivääri. Pyörittele kalkkunapihvit marinadissa. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa malto ohuiksi viipaleiksi.

Nosta kalkkunapihvit marinadista ja paista ne läpikypsiksi öljyssä. Siirrä sivuun.

Lisää samalle pannulle kasviksille tarkoitettu öljy. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää kiinankaali ja kalkkunapihvien marinadi. Kuumenna sekoitellen, kunnes kaali on mennyt kasaan. Lisää vesi ja omena. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja currylla. Nosta pihvit kasvispedille ja anna hautua kannen alla, kunnes pihvit ovat lämmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti