perjantai 27. syyskuuta 2024

Kasvissamosat

Tein nämä vasta iltapalaksi, mutta tuoksuvat niin hyvältä että houkuttelevat vahvasti maistamaan. Täyte oli ainakin hyvää, mutta sitä tuli kaksi kertaa niin paljon kuin olisi tarvinnut.


Taikina:
225 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
¾ dl vettä
Täyte:
400 g perunoita
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
1 rkl inkiväärimurskaa
1 tl chiliä öljyssä
1 tl korianterijauhetta
1 tl garam masalaa
50 g pakasteherneitä
kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Voiteluun:
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Mittaa jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita joukkoon öljy vähitellen. Lisää vettä ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on pehmeää ja kiinteää.

Keitä täytteen perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori perunat ja leikkaa ne puolen sentin kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.

Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää porkkana ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää inkivääri ja chili ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää korianterijauhe, garam masala, perunat ja herneet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää lopuksi tuore korianteri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Jaa taikina 8 osaan. Kauli osat pyörylöiksi (18 cm). Leikkaa pyörylät puoliksi. Jaa täyte taikinapalojen puolikkaille. Kostuta reunat vedellä ja taita niin, että taikina muodostaa kartion. Painele reunat tiiviisti yhteen.

Voitele samosat kevyesti aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä samosat ja jatka paistamista 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti