tiistai 9. joulukuuta 2025

Talonpojan lihapata

Tästä tuli keittoa. Ei haitannut ollenkaan, keitto oli harmaaseen ja sateiseen joulukuun päivään ihan omiaan. Oli tosi hyvää ja lämmintä ja sopivan pippurista. Lihatkin hautuivat ihanan mureiksi. Minä annoin padan olla uunissa tunnin, sitten sammutin uunin ja jätin padan sinne oleilemaan vielä pariksi tunniksi.


Ainekset:
600 g naudan patapaloja
2 rkl voita
2 sipulia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g porkkanoita
1 savoijinkaali
1 kg perunoita
1 tl kuminaa
7 ½ dl lihalientä

Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi.

Ruskista lihat kauttaaltaan voissa. Lisää sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.

Siirrä puolet lihapaloista sivuun. Lisää pataan puolet kasviksista. Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Tee toinen kerros samoin. Jätä päällimmäiseksi perunaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan liemi. Anna hautua kannen alla 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti