keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Villisikagulassi

Nyt täytyy sanoa, että tämä oli aikamoinen huti. Ei kiitos mulle enää hapankaalia, eikä mielellään villisikaakaan. Ainakaan käristyksenä. Ranskankermankin unohdin, mutta tuskinpa se olisi tätä pelastanut.



Ainekset:
500 g villisiankäristystä
suolaa
mustapippuria
2 punaista paprikaa
4 jauhoista perunaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kasviöljyä
1 tl kuminan siemeniä
3 ½ dl vettä
1 prk hapankaalia (n. 300 g)
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
1 rkl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
1 tl kuivattua meiramia
1 ½ dl ranskankermaa

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele malto. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljy suuressa paistokasarissa ja ruskista lihat tasaisesti joka puolelta. Lisää sipuli, valkosipuli ja kumina. Kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää paprika ja perunat, kuullota vielä noin 3 minuuttia.

Lisää hapankaali, tomaattimurska ja vesi. Mausta paprika- ja chilijauheella, meiramilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 45 minuuttia, välillä sekoittaen.

Sekoita ruoan joukkoon ranskankerma ja kuumenna vielä muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti