tiistai 9. elokuuta 2016

Appelsiini-avokadosalaatti II

Veriappelsiineja ei tähän aikaan vuodesta löytynyt, hyvä että edes niitä tavallisia. Niinpä kummatkin appelsiinit salaatissa ovat perinteisiä keltaisia. Viimekertaisesta appelsiini-avokadosalaatista olinkin kirjoittanut muistiin, että se ei ollut mitenkään erityistä. Tämä sen sijaan oli todella herkullista. Pistaasit ja feta sopivat appelsiinin ja avokadon seuraan loistavasti. Täytyy kokeilla tätä joskus talvella niin, että se toinen appelsiini tosiaan on veriappelsiini.



Ainekset:
1 appelsiini
1 veriappelsiini
1 kypsä avokado
50 g fetaa
½ dl pistaaseja (kuorittuja)
Kastike:
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi appelsiinit ja avokado. Kokoa lautaselle appelsiini- ja avokadosiivut. Ripottele salaatin päälle fetamurut ja rouhitut pistaasipähkinät.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään (riittävän määrän appelsiinimehua saat paloiteltavista appelsiineista valuvasta mehusta) ja lusikoi kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti