torstai 6. lokakuuta 2016

Kauralastut

Väliin pitää todellakin jättää runsaasti tilaa, muuten käy näin. :D 15 tl per pelti oli aivan liikaa, puolella tästä määrästä lastut olisivat ehkä säilyneet erillisinä. Eipä tämä makuun vaikuta, mutta olishan se ollut kivaa jos lastut olisivat olleet sellaisia kauniin pyöreitä, tummareunaisia ja muuten vähän vaaleampia. Nämä olivat lapsena herkkuani, en tiedä miksen ole koskaan aiemmin tehnyt näitä itse.



Ainekset:
75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.

Nostele taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät paistuessaan.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ja kovettua pellillä ja nosta lastut sitten lastalla tasaiselle alustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti