perjantai 21. huhtikuuta 2023

Valkoinen risotto

Kyllä vaan tykkäsin tästäkin. Ja erityisesti noista palsternakkalastuista, joista tuli ihanan rapeita ja suolaisia. Ihan sipsejähän ne olivat.




Ainekset:
1 kukkakaali
1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
2 ½ dl risottoriisiä
1 ½ dl kuivaa omenasiideriä
25 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
Palsternakkalastut:
1 palsternakka
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Kuori palsternakka ja vuole siitä ohuita lastuja joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Laita lastut kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Levitä lastut vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa air fryerissä (minä laitoin pyörivään koriin) n. 15 minuuttia. Lastut ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita ja rapeita.

Irrottele kukkakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi. Kuumenna kasvisliemi ja nosta kukkakaalinpalat liemeen kypsymään. Anna hautua hiljalleen kannen alla.

Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistipannussa ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää siideri koko ajan sekoittaen. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, kunnes kaikki liemi on käytetty.

Survo liemikattilaan jääneet kukkakaalit rakeiseksi pyreeksi ja lisää pyree risottoon. Siirrä pannu sivuun. Sekoita joukkoon voi ja parmesaaniraaste. Nosta pinnalle palsternakkalastut ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti