keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Joutsenolainen leipä

Tämä kaipaisi ehkä hiukkasen lisää makua. Vähän enemmän suolaa?



Ainekset:

Juuri:
5 dl piimää
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja ohrajauhot. Peitä kulho liinalla ja anna taikinajuuren tekeytyä vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia.

Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhoja apuna käyttäen n. 2 cm:n paksuisiksi leiviksi leivinpaperin päälle pellille. Taikina on löysää ja pehmeää.

Kohota leipiä liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti