keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Ihana iltapalasalaatti

Vähän pelottaa, että käykö tämän salaatin kanssa ”enemmän on vähemmän” –efekti, kun salaatissa on niin paljon kaikkea. Syöjien joukossa on kaksi katkarapuallergikkoa, joten ravut joutuvat tarjolle erikseen. Muuten kyllä mielenkiinnolla odotan, kun ainekset ovat kaikki erikseen hyviä.



450 g maustamatonta kalkkunaa
Marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
Muut ainekset:
205 g valkoista tankoparsaa (säilyke)
180 g katkarapuja
1 jääsalaatti
1 ruustinnan salaatti
100 g rucolaa
¼ kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
400 g keitettyjä pieniä perunoita
Koristeeksi:
nippu retiisejä
Kastike:
125 g fetaa
150 g crème fraîchea
½ dl basilikaa hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ dl maitoa

Mittaa oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja, silputtu valkosipulinkynsi ja suola pakastepussiin. Paloittele sekaan kalkkuna. Sulje pussi ja sekoita hyvin. Nosta viileään maustumaan vähintään tunniksi.

Hienonna feta ja sekoita se ranskankermaan hienonnetun basilikan ja ruohosipulin kanssa. Ohenna tarvittaessa maidolla. Anna kastikkeen maustua kylmässä.

Kaada kalkkunat marinadeineen pannulle ja paista kypsiksi. Valuta parsa ja sulaneet katkaravut. Viipaloi kurkku ja paloittele parsatangot.

Kokoa salaattiainekset isoon, laakeaan kulhoon. Koristele salaatti retiiseillä ja ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti