keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Mansikka-nutellaleivokset

Kaapissa oli nutellaa, joka piti saada johonkin käytettyä. Kaivoin pakastimesta purkillisen mansikoita ja tein leivoksia. Mansikka ja nutella sopivat hyvin yhteen. Tomusokerin sulettua päälle leivoksista tuli hiukan epämääräisen näköisiä, mutta makuahan se ei haitannut. Tällä samalla pohjalla voisi kokeilla tehdä muffinssivuokiin myös ”Fazerin marjapiirakoita”, täytteeksi vaan pakastemansikoita liemineen ja hiukkasen hyytelösokeria, tai sitten omenahilloa sattumien kera.



Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g mansikoita
100 g nutellaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
Pinnalle:
1 tl mansikkatomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Aseta paperinen muffinssivuoka jokaiseen 12-reikäisen muffinssipellin koloon. Jaa taikina 12 osaan ja levitä jokainen pala yhden vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita maito ja nutella keskenään kulhossa. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hetki. Lusikoi jokainen leivospohja puolilleen pilkottuja mansikoita ja jaa nutellaseos tasaisesti vuokiin mansikoiden päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Siivilöi täysin jäähtyneiden leivosten päälle hiukan mansikkatomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti