lauantai 16. joulukuuta 2017

Hummussalaatti

Arvelin, että tämä on hyvää, mutta en uskonut että tämä on näin hyvää. Hummus, maustetut kukkakaalit ja rucola pelasivat mainiosti yhteen.



Ainekset:
750 g kukkakaalia
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl juustokuminaa
ripaus suolaa
ripaus kurkumaa
70 g rucolaa
Hummus:
690 g kikherneitä (tölkistä)
2 valkosipulinkynttä
½ dl vettä
2 ½ rkl sitruunamehua
2 ½ rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
¼ tl juustokuminaa
¼ tl kurkumaa
ripaus mustapippuria
2 rkl tahinia

Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Poista kukkakaalista lehdet. Paloittele kukkakaalin kukinnot pienemmiksi ja pilko myös varsi ihan pieniksi paloiksi. Sekoita kukkakaalit kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä palat laakeaan uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Levitä hummus laakealle tarjoiluvadille. Lisää hummuksen päälle paahdetut kukkakaalit ja rucola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti