sunnuntai 3. marraskuuta 2024

Suklaamuffinssit avokadokuorrutuksella

Nää meni kyllä aika lailla pieleen. Ulkonäöllisesti, mutta ei maultaan. Luulen, että tän reseptin oon kopsannut jostain jenkkilähteestä. Tässä on ihan julmetusti sokeria ja vähän erikoinen taikinan valmistustapa. Arvelin heti taikinaan veden lisättyäni, että tästä tuli sen verran litkua että paistaminen voi olla hankalaa. Muffinssit kohosivat uunissa tosi voimakkaasti. Varmaan jos olisin kerennyt antaa niiden jäähtyä yön yli (tai jopa pakastimessa hetken aikaa), ne olisi saanut ihan siististi irti vuoistaan. Tai olis pitänyt käyttää paperisia muffinssivuokia. Kumpaakaan en tehnyt, joten muffarit jämähtivät kiinni vuokiinsa. Niinpä kaapaisin ne murentuneina alustalle ja rupesin tekemään kuorrutusta. Siitä tuli niin jämäkkää, että pursottaminen ei todellakaan olisi onnistunut. Tai ei ainakaan olisi ollut helppoa. Lusikoin sitten kuorrutuksen vaan rumasti taikinakikkareideni päälle. Sitten vaan hiukkasen hasselpähkinärouhetta pinnalle ja se olikin siinä. Onneksi ei ollut tarkoitus viedä näitä mihinkään vierastarjoiluiksi. Oman porukan kesken ei ulkonäöllä ollut mitään väliä. Maku taas oli erinomainen, taikina oli ihanan pehmeää ja avokadosta tuli kuorrutukseen kivan hedelmäinen maku. Tykkäsin kovasti, mutta jos lähtisin tekemään uudelleen, varaisin kunnolla aikaa muffinssien jäähtymiselle. Ja ehkä käyttäisin myöskin niitä paperisia vuokia.


Taikina:
125 g voita huoneenlämpöisenä
4 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
150 g kermaviiliä
1 ½ dl kuumaa vettä
Kuorrutus:
125 g maitosuklaata
1 kypsä avokado
7 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kuumaa vettä
Koristelu:
1 rkl hasselpähkinärouhetta

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Sulata kuorrutuksen suklaa. Anna jäähtyä. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla. Vatkaa soseeseen tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi. Lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi.

Pursota kuorrutus muffinssien päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti