Yksikin vihreä jalapeño toi ihan tarpeeksi tulisuutta tähän salaattiin. Ei kuitenkaan onneksi liikaa. Kastike oli todella hyvää. Aivan valtavan herkullinen salaatti.
Ainekset:
2 punaista paprikaa
1 makea sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä jalapeno
1 ruukku tilliä
1 kg kirsikkatomaatteja
1 tl kuminansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
200 g salaattisekoitusta
Saksanpähkinätahna:
80 g saksanpähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
1 tl maustepippuria
4 rkl punaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 dl vettä
Rouhi saksanpähkinätahnan pähkinät. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta pähkinät ja valkosipuli sauvasekoittimella. Lisää mausteet, etikka ja hunaja. Kaada vettä joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan soseuttaen.
Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat. Kuutioi malto. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista jalapenosta siemenet ja silppua malto. Silppua tilli. Puolita tomaatit. Paahda kuminansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat poksahdella.
Yhdistä paprikakuutiot, sipulit, tomaatit, valkosipuli, chili ja tilli kulhossa. Lisää paahdettu kumina, öljy ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Sekoita pähkinätahna salaatin joukkoon. Lisää salaattisekoitus juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti