Laitoin tämän just vasta partsille yöksi jäähtymään. Hiukkasen kumminkin maistelin, ja olihan se just niin hyvää kuin miltä kuulostaakin. Toimisi erinomaisesti vaikka lihapullien lisukkeena. Itse ajattelin käyttää tätä salaattina ihan keräsalaatin kanssa.
Ainekset:
1 kg sipulia
400 g punaisia paprikoita
2 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl valkoviiniä
6 rkl valkoviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
Kuori ja kuutioi sipulit. Poista paprikoista siemenet ja kuutioi malto.
Kaada sipuli- ja paprikakuutiot laakeaan kattilaan. Lisää öljy ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes ainekset pehmenevät hiukan. Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi.
Mittaa joukkoon valkoviinietikka, suola, sokeri ja paprikajauhe. Keitä noin 30 minuuttia, tai kunnes ainekset ovat täysin pehmeitä. Mausta mustapippurilla ja tölkitä heti. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti