Kyyttöä. Pah. Aika vähissä on noi kyyttöpaistit olleet täällä pk-seudun ruokakaupoissa. Laitoin pataan sen sijaan ihan tavallista naudan paahtopaistia. Siitä tuli aivan ihanan mureaa. Ja muutenkin pata oli tosi herkullista kaikkine mausteineen ja juureksineen.
Ainekset:
600 g kyyttöä tai vaikka naudan paahtopaistia
1 rkl voita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
1 tl kanelia
2 tl suolaa
valkopippuria
chilirouhetta
3 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 palsternakka
5 dl vettä
Leikkaa liha suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, porkkanat ja palsternakka.
Ruskista lihapalat voissa padassa. Lisää loput ainekset ja että niin paljon, että ainekset lähes peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua 175-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Tarjoile esim. keitetyn kvinoan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti