Aika hurjan näköistä. Mutta kinuskin ystävälle ihan mahtavaa puuroa. Fudgekarkit olisi kannattanut lisätä vasta puuron jäähdyttyä jos olisi halunnut säilyttää ne kuutioina, sillä ne liukenivat sekaan nyt lähestulkoon kokonaan. En oikein tiedä pitäiskö tämä syödä kylmänä vai kuumana. Kummallakin tavalla ihan superhyvää.
Ainekset:
2 dl vettä
4 dl Kiehu-maitoa
2 dl puuroriisiä
397 g kondensoitua maitoa
1 tl suolaa
100 g fudgekarkkeja
Kinuskikastike:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
Mittaa kinuskikastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kinuski on koostumukseltaan sopivaa.
Kuumenna 2 dl vettä kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisit ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Huuhtele tölkki Kiehu-maidolla ja lisää maito puuroon. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 40 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla.
Leikkaa fudget pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne puuroon. Valuta päälle kinuskikastike ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti