sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Appelsiini-halloumisalaatti

Taas pääsin kokeilemaan jotain uutta. Granaattiomenaa en ollut nimittäin vielä koskaan aiemmin käyttänyt ruoanlaitossa, enkä tietääkseni juuri maistellutkaan sellaisenaan. Mutta ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi, siemenet olivat ihanan mehuisia ja raikkaita salaatin joukossa.



Ainekset:
200 g halloumia
2 appelsiinia
100 g salaattia
250 g tummia viinirypäleitä
1 kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 granaattiomenan siemenet
½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Lisäksi:
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Viipaloi halloumi. Paahda viipaleet kuivalla, pinnoitetulla pannulla kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta.

Kuori appelsiinit kalvottomaksi ja leikkaa viipaleiksi. Puolita viipaleet. Halkaise viinirypäleet ja kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi kurkku.

Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet.

Paloittele paistettu juusto ja kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskottele päälle balsamiviinietikka ja oliiviöljy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti