tiistai 6. joulukuuta 2016

Päärynäjäätelö

Maku on erinomainen, sopivassa suhteessa hedelmäinen ja kermainen. Koostumus sen sijaan on mielestäni vähän turhan sorbettimainen. Kun jäätelössä on näinkin paljon hedelmää, olisi glukoosisiirapin ehkä voinut korvata jollain muulla.



Ainekset:
4 dl vettä
3 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
750 g päärynöitä
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
2 tl vaniljasokeria

Sekoita vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilassa ja anna kiehua pari minuuttia. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenet. Lisää päärynän puolikkaat kiehuvaan liemeen ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Kaada liemi pulloon ja käytä laimennettuna vaikka mehuna. Itse laitoin sekaan glögimaustetta ja annan seoksen tekeytyä huomiseen. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko siitä glögin makuista. Survo tai paseeraa päärynät siivilän läpi.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää päärynämassa ja vaniljasokeri sekä halutessasi pari tippaa vihreää karamelliväriä. Anna jäähtyä. Laita seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi koneen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti