tiistai 13. joulukuuta 2016

Höyrytettyä turskaa porkkanoiden kera

Taas tulee yksi ”mä en oo koskaan”. Nimittäin en ole ikinä ennen höyryttänyt mitään ruokaa. En viitsinyt ostaa höyrytyskattilaa enkä myöskään höyryttää ohjeen mukaan lautasella, joten ostin kaupasta kattilaan sopivan metallilävikön. Se sopi tarkoitukseensa hyvin. Kalat tulivat höyrytettyä ja lävikköä voi käyttää samaan tarkoitukseen myöhemminkin. Turskanpaloista tuli hyviä ja meheviä ja porkkanat olivat aivan ihania.



Ainekset:
4 isoa turskapalaa (yhteensä n. 450 g)
1 rkl suolaa
4 porkkanaa
suolaa
pippuria
1 tl sokeria
2 rkl voita
persiljaa

Suolaa turskapalat molemmin puolin ja anna niiden vetäytyä jääkaapissa runsas tunti.

Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Pane porkkanat kattilaan ja lisää vettä, kunnes palat ovat puoliksi peittyneet. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää voinokare, peitä leivinpaperilla ja keitä ilman kantta, kunnes kaikki vesi on haihtunut. Näin porkkanoissa säilyy maku, ja ne ovat juuri sopivan pehmeitä.

Pane lautanen ylösalaisin kattilan pohjalle ja aseta turskapalat lautasen päälle. Lisää tilkka vettä ja höyrytä kala kypsäksi. Pidä kansi suljettuna, mutta varmista, ettei vesi kiehu liian voimakkaasti. Kala valmistuu 8-10 minuutissa. Höyrykypsennyksen tulee olla riittävän hellävaraista, jotta aromit eivät häviä. Tarjoile heti persiljan, porkkanoiden ja munavoin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti