sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Irish coffee -moussekakku

En tykkää viskistä laisinkaan enkä kahvin mausta leivonnaisissa. Silti tämä kakku oli oikeastaan ihan täydellinen. Makea piparipohja ja vähemmän makea, juuri sopivasti viskin ja kahvin makuinen juustokakkutäyte. Kakkuvuoka saisi olla aika iso, täyte mahtui juuri ja juuri 26 cm irtopohjavuokaan. Olisin ehkä tykännyt hiukan ohuemmasta juustokakkukerroksesta, joten pohjan voisi tehdä vähän isommaksi tälle täytemäärälle ja levittää kakun vaikka 30 cm vuokaan.



Pohja:
200 g piparkakkuja
150 g voita
Täyte:
4 kananmunan keltuaista
3 dl sokeria
500 g mascarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
10 liivatelehteä
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
1 ½ dl viskiä
4 kananmunan valkuaista
Päälle:
2 tl kaakaojauhetta
90 g suklaakonvehteja

Murskaa piparit. Sulata voi ja lisää muruihin. Painele piparkakku-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä se muihin aineksiin.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kahvi kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kahviin samalla sekoittaen. Lisää viski ja anna liivateseoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada seos ohuena nauhana muihin täyteaineksiin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto mascarponetäytteeseen. Kaada täyte piparkakkupohjalle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele suklaakonvehdeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti