lauantai 21. tammikuuta 2017

Puolukkajäädyke

Niin helppoa ja niin täydellistä. Tämä resepti taisi olla uusimmassa K-ruoka –lehdessä, ja ajattelin heti että tätä on pakko kokeilla. Jäädyke valmistuu jäähdytyskuntoon kymmenessä minuutissa. Tätä voisi kyllä syödä ihan sulanakin. Ajattelinkin vähän, että voisi joskus kokeilla lisätä sekaan vähän liivatetta ja tehdä tästä jonkunlaista hyytelöä.



Ainekset:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
4 dl puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Soseuta jäiset puolukat. Sekoita puolukkasose, kermavaahto ja vaniljasokeri muna-sokerivaahtoon. Kaada seos kylmällä vedellä kasteltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Vuoassa ei kannata olla juurikaan kuviointia, johon jäädyke tarttuu tiukasti kiinni. Peitä foliolla tai kannella.

Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen, pyöräytä jäädykettä vuoassa hiukan lusikalla niin että se irtoaa vuoan reunoista, ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti