torstai 24. helmikuuta 2022

Pekingin broilerinuudelit

Helppoa, nopeaa ja herkullista. Etenkin kun oikaisee hiukan ja ostaa broilerit suikaloituna ja hoisinkastikkeen valmiina tavarana. Joskus 20 vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan ostavani broileria suikaleina, sillä ne suikaleet olivat ihan kamalia. Täynnä rustoja ja jänteitä. Ilmeisesti niistä valitettiin niin paljon, että nykyään myös ne suikaleet ovat kelpo tavaraa.




Ainekset:
450 g maustamatonta broileria
1 tl voita
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl riisiviinietikkaa
1 rkl inkivääritahnaa
Lisäksi:
250 g munanuudeleita
1 kevätsipuli

Kuori ja silppua marinadin valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen. Suikaloi broileri tarvittaessa ja sekoita suikaleet marinadiin. Nosta peitettynä jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi.

Viipaloi kevätsipuli. Keitä nuudelit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Sulata voi pannulla. Paista broilerinfileet marinadeineen läpikypsiksi. Sekoita joukkoon nuudelit ja kevätsipuli. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje taas kerran! Minä en osta vieläkään valmiita suikaleita, vaan isompia paloja ja suikaloin itse. Sitten ainakin tietää mitä saa.

    VastaaPoista
  2. Niin minäkin yleensä. Mutta ihan aina en viitsi, varsinkaan silloin jos paloista on tarkoitus tehdä pienempiä. Ja tosiaan, ne suikaleetkin ovat nykyään ihan kelvollisia.

    VastaaPoista