torstai 10. lokakuuta 2024

Kääretorttu

Yleisön pyynnöstä tein tänään jälkiruoaksi ihan tavallista kääretorttua hillo-kermavaahtotäytteellä. Olin melkeinpä unohtanut, kuinka ihanaa peruskääretorttu onkaan. Kuohkeaa, pehmeää ja tarpeeksi makeaa.


Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
280 g vadelmamarmeladia
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Kääri pohja rullalle ja anna jäähtyä. Irrota paistopaperi.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokereilla. Levitä pohjalle ensin vadelmahillo ja sitten kermavaahto. Kääri torttu rullalle ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Kääretortun klassinen maku ja kuohkea koostumus välittyvät ihanasti tästä reseptistä! On ihanaa palata perusasioiden äärelle ja valmistaa tuttu herkku, joka tuo lämpimiä muistoja mieleen. Kiitos reseptistä – tämä inspiroi kokeilemaan itsekin ja nauttimaan hetkestä kupin kera! Olkoon keittiössäsi aina ripaus iloa ja makeaa taikaa. 🍰✨

    VastaaPoista